top of page

עורכי דין, אתם מצליחים או שורדים?


כמו בכל תחום, גם בתחום עריכת דין ניתן לראות שיש משרדי עורכי דין שמנוהלים היטב, מכניסים סכומים נאים ונהנים מיציבות ויש כאלו שמתנהלים במיינדסט של הישרדות עם ראייה לטווח הקצר בלבד ובמילה אחת "מתגלגלים".

דבר אחד משותף יש למשרדים שנהנים מיציבות ולמשרדים שחיים בהישרדות- הרצון לעבור לשלב הבא בחיי העסק, כי זה לא משנה באיזה שלב אתה נמצא, השאיפה היא תמיד להתקדם ולהתפתח.

אחד הדברים החשובים שצריך לדעת זה איך לסנכרן בין היכולות של המשרד ובין ההזדמנויות הקיימות בסביבה החיצונית, ככל שההתאמה בין היכולות להזדמנויות תהיה גבוהה אזי מידת החדשנות והראיה לטווח ארוך במשרד תהיה גבוהה.

5 המלצות שיעזרו לך לעשות את הקפיצה המיוחלת ולהביא את המשרד למקום יציב עם ראייה חדשנית ומתפתחת ולא ראיה של קיפאון וקיבעון –

1.המשאב האנושי במשרד-שאל את עצמך- מי האנשים שלך? האם יש לך צוות איכותי? מקצועי? רתום לחזון ומחובר ליעדים ? בניית צוות במשרדי עורכי דין זהו אתגר לא פשוט. דאג לקלוט אנשים איכותיים ומקצועיים שירוצו איתך קדימה. שים דגש על פיתוח והעצמת ההון האנושי במשרדך ע"י חניכה והדרכות שיאפשרו התפתחות אישית ומקצועית. חשוב שסביבת עבודה תשלב בין נהלים וערכים מחייבים מצד אחד וחופש ביטוי ועידוד יצירתיות מצד שני.

2.לעומד בראש המשרד יש השפעה רבה ומכרעת על הלך הרוח במשרד, האם אתה מנהיג ולא רק מנהל? האם המנהיגות שלך משלבת חזון, התמדה וכח רצון עז להשיג את מטרות המשרד? האם אתה רותם את האנשים או שפוקד עליהם ? האם אתה מתגמל כראוי? האם אתה אומר מילה טובה לאנשייך ומבין שההצלחה היא של כולכם?

כדי להיות מנהיג אפקטיבי עליך להוות דוגמא אישית לאנשייך ולבנות מצוינות לאורך זמן באמצעות שילוב של ענווה אישית ונחישות עסקית.

3.הישאר צמוד לחזון שלך, הכר את מתחריך אך אל תשווה את עצמך אליהם ואל תחיה בפחד מתחרות או ממצבי עמימות. כדי לגדול צריך להתמסר למצבי חוסר הודאות ולראות בתחרות דבר טבעי ובריא שמעודד לא לקפוא על השמרים. משרדים ששוברים את מחירי השוק וחווים צמיחה רגעית או תקופתית אינם משדרים הצלחה לכל היותר הם משדרים זול שהופך ליקר בסוף. אז אל תתפתה להוריד מחירים אלא אם זה מגיע ממקום מושכל ובחינת כלל הפרמטרים (לקוח אסטרטגי, שעות עבודה וכו') , היה נאמן לעצמך, לאנשייך ולערך שהמשרד שלך נותן ללקוחותיו.

4.בנה אסטרטגיה למשרד. למה? כי ממנה תגזור תוכנית עבודה מפורטת עם יעדים ריאלים, מדידים, ספציפיים, תחומים בזמן וברי השגה. אחרי שדאגת ל- מי? (המשאב האנושי) ול- למה? (חזון) הגיע הזמן לטפל ב-איך?. תכנון הוא בגדר חובה, הסתכלות לטווח הקצר בלבד אינה נכונה ואינה אפקטיבית. המלצה חמה- תקשיב לעובדים ותן להם להיות חלק מבניית התוכנית.

5.יישום תוך עקביות והתמדה. תוכניות זה יפה אך חשוב ליישם וגם לנהל בקרה .לא פעם אני רואה משרדים עם תוכנית יפה ומסודרת שהפסיקו את היישום וחזרו ל"איזור הנוחות", להתנהלות המוכרת שלא הוכיחה את עצמה ובמבחן המציאות לא הובילה להצלחת המשרד. כל רבעון ואפילו כל חודש יש לבחון את היישום ולבצע התאמות בהתאם לשינויים, לאתגרים ולהזדמנויות שעל הפרק.

לסיכום, כל משרד ולמען האמת כל עסק שואף להיות מצליח ומשגשג, תכליתי ויעיל, בטווח הקצר ובטווח הארוך. זה השלב המיטבי של המשרד וכשהוא מנוהל כהלכה בכל ההיבטים, הוא מגיע לכך.

מאמרים נוספים
bottom of page